Påfyll: Farger i arkitekturen

  • Sted: Verdensteateret. Storgata 93B, Tromsø - 6.nov
  • Dato: 6. november
  • kl. 19:00–20:00

Kan farge være problemløsere?
Heidi Pettersvold fra Snøhetta vil innledningsvis fortelle om farge og hva den gjør med oss mennesker, for deretter å rette fokus mot de utfordringene vi står overfor i dag med bærekraft i alle ledd.  Eksempelvis hva dette har å si for materialvalg i arkitekturen. Det hele illustreres og til sist eksemplifiser med et par prosjekter Snøhetta har vært med å utvikle.

Hva gjør farger med oss?
Forskning viser at farge er et av de sterkeste virkemidlene vi har for å oppnå umiddelbar reaksjon hos mennesker – en umiddelbar sanselig opplevelse! Forskning på farger viser også at det vi reagerer mest negativt på er fravær av farger. Fargepsykologien forteller oss faktisk at grått er den fargen som påvirker oss aller mest negativt! Hvordan føler vi oss som mennesker etter 2 uker med sammenhengende regnvær på de tidspunktene på året da vi hverken har snø eller det er blader på trærne? De mest fargeløse årstidene? Hvorfor velger vi da å omgi oss med grått, hvitt og svart?

Bli med og la deg inspirere av farge!

NB! Begrenset antall plasser.
Sted: Verdensteateret. Storgata 93B, Tromsø

Om foredragsholder

Heidi Pettersvold Nygaard

Senior interiørarkitekt
Snøhetta

Heidi har over 20 års erfaring som interiørarkitekt og har jobbet med mange ulike prosjekter for Snøhetta, som f.eks Tverrfjellhytta ved Hjerkin, Dovre og Under