Filmvisning: Last Days in Shibati og The Human Shelter

  • Sted: Verdensteateret
  • Dato: 5. november
  • kl. 20:30–22:45

Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø og Nord-Norges Arkitektforening viser i forbindelse med DARK2019 (Nord-Norges første Design-og Arkitekturfestival) en serie med god arkitekturfilm!

LAST DAYS IN SHIBATI

Regissør: Hendrick Dusollier (Frankrike)
2017 ‧ Dokumentar ‧ 1 t

I den enorme kinesiske byen Chonging holder det siste tradisjonelle nabolaget Shibati på å forsvinne. Den voldsomme forandringen av byen overlater lite rom til nostalgi og refleksjon over hva som går tapt. Regissør Hendrick Dusollier blir gradvis kjent med innbyggere som syv år gamle Zhou Hong, Mr Li og fargerike Xue Lian, stemmer fra en verden på randen av ødeleggelse. Vi blir tatt med inn i deres verden, til en livsstil og et samfunn som er i ferd med å bli slukt av det moderne Kina. Filmen er humoristisk fortalt, samtidig som den er et nært og sårt portrett av noe som har gått tapt.

Trailer: https://vimeo.com/237701992

————————————–

THE HUMAN SHELTER

Regissør: Boris Benjamin Bertram (Danmark)
2018 ‧ Dokumentar ‧ 1 t 8 min

«What makes a home for a nomad?»
«When does a refugee shelter become a home?»
«What makes a home in a floating city?»
«What makes a home in your body?»

Boris Benjamin Bertrams film tar oss med til ulike steder i verden, til ulike mennesker og ulike bygg, som alle er noens hjem. Filmet over 18 måneder på fire kontinenter, tar The Human Shelter oss med inn i alt fra et trehus i Kampala, Uganda, via midlertidige telthjem i en flyktningleir i Irak, til styltehus i Lagos, og krypinn i Tokyo.

Samtidig som filmen viser hvor mange ulike former et hjem kan ha rent fysisk, forteller den vel så mye om hvilke andre komponenter som gjør at et hjem føles som et trygt tilfluktsted, et rom for fellesskap og et sted å leve i pakt med naturen. The Human Shelter er en poetisk, reflekterende kommentar, strålende fotografert av Henrik Bohn Ipsen, Adam Philp og Lars Reinholt.

Trailer: https://vimeo.com/275253763

Hvor: Verdensteatret Kino, Storgata 93B, Tromsø
Når: Tirsdag 5. november klokken 19.

Billetter (gjelder begge filmer): https://www.aurorabillett.no/billett/?showId=1335754
Gratis inngang for NAF/NAL-medlemmer